A vörös áfonya véd a fertőzésekkel szemben

vörös áfonya

vörös áfonya

Az áfonyáról nagyon sokat lehet hallani és olvasni. Ismerkedjünk meg vele, hiszen jótékony hatásaira minden szervezetnek szüksége van. Az őshonos növényt hazánkban is megtaláljuk, főleg a Mecsekben és az Alpokalján. A vörös áfonya fokozottan védett, bátran ültethető a kertünkbe is, ahol állandóan éri a napsütés. Piros szemei igazi vitaminbombának számítanak. Védi az ereket, így képes megelőzni az infarktus kialakulását. Baktériumölő hatását a szájüregben is érezni fogjuk.

A vörös áfonya képes megakadályozni az E.coli megtapadását a vízhólyag falán. Képes erősíteni az immunrendszert, számtalan betegségtől megvédve a szervezetünket. Antioxidáns hatásának köszönhetően, a vörös áfonya képes megakadályozni a rák kialakulását. Fogyasztása rendkívül sokoldalú, így biztos mindenki megtalálja az íz-világának megfelelő formát. Legjobb az lenne, ha mindenki nyersen fogyasztaná, gyümölcssalátákhoz, főételhez vagy turmixhoz adva. Az áfonya tökéletesen kiegészíti a sajt és a sült hús ízét, de bátran készíthető belőle lekvár vagy szörp is.