Egészséges pázsit gyeplazítóval

Egészséges gyepszőnyeg

Egészséges gyepszőnyeg

Egy ápolt és szép gyepszőnyeg kialakítása nem is olyan egyszerű, mint ahogy gondolnánk, de a megfelelő eszközök segítségével könnyen megoldható a gondozása.

A méretre vágás mellett arról is gondoskodnunk kell, hogy a fű elegendő mennyiségű tápanyaghoz és oxigénhez jusson. Ebben válik a segítségünkre a gyeplazító, amivel eltávolíthatjuk a nyírás során keletkezett filcet a szárak tövétől. Télen megáll a fű növekedése, viszont ez az időszak kifejezetten kedvez a mohaféléknek.

Hogyha ezeket hagyjuk elszaporodni, akkor a tavasszal nem sok jóra számíthatunk a gyepszőnyeget illetően. A gyeplazítóval viszont pillanatok alatt tökéletes munkát lehet végezni. Sokkal hatékonyabb megoldásnak számít, mint az egyszerű gereblye, mivel ezzel gyorsabb a munka. Ezzel az egyszerű kisgéppel megakadályozhatjuk a mohafélék elszaporodását és biztosíthatjuk a fű növekedését.

Így a tápanyagok könnyebben bejutnak a talajba, nem akadnak fent a gyepzúzalékon, ami a nyírás után maradt vissza. Az AL-KO gyeplazító modellek megbízható kerti gépeknek számítanak.