Ezért nem káros az infraszauna

Az infraszauna lámpái nem károsak az egészségre

Nagy valószínűséggel, egyértelműen kimondhatjuk, hogy az egészség az egyik legfontosabb dolog mindnyájunk életében. Éppen ezért igyekszünk minél inkább megőrizni. Azonban megtörténik olykor, hogy túlságosan is óvjuk, mert nem vagyunk a kellő információk birtokában.

Ez az egyik oka annak, hogy egyesek tartanak az infraszauna használatától, mert meg vannak győződve róla, hogy káros sugarak segítségével éri el a kívánt hőmérsékletet. Ez azonban egyáltalán nem így van, hiszen az infravörös fény önmagában egyáltalán nem káros, sőt, egyértelműen pozitív hatása van. Az UV sugárzás az, ami ellen védekeznünk kell, de az infraszauna esetében erről egyáltalán nincs szó. Az itt használt sugarak arra szolgálnak, hogy felmelegítsék a testünket anélkül, hogy elviselhetetlen hőségben kellene legyünk.

Kétfajta sugárzó használatos, a karbon, ami csak IR-C és nagyon kevés IR-B infravörös sugarat tartalmaz, illetve a fullspektrum lámpa, ami IR-C, IR-B és IR-A típusúakat egyaránt kibocsát, így mélyebbre hatol a bőrben, akár 5 mm-ig is.