Mi történik a pezsgő manufaktúrában?

Pezsgő manufaktúra

A legjobb dolgok elkészítéséhez szakértelem és idő kell. Ez a pezsgőre is nagyon igaz, hiszen amellett, hogy ismerni kell a készítését, némelyik érlelése évekbe is telhet. A Törley pezsgő manufaktúra hatalmas csarnokainak falai akár 3 évig is őrzik a tradicionális pezsgők „álmát” amíg tökéletesre érnek. Ezen a helyen történik mindaz, ami tulajdonképpen maga a márka.

Itt kerülnek a palackok a szakavatott kezek által rakatokba, máglyákba. A seprőn érlelődő pezsgőket ezután hathavonta átrakják, így teljesedik ki a zamatuk. A pezsgő manufaktúra keretein belül zajló munkálatok ezzel korántsem érnek még véget, hiszen következik az úgynevezett degorzsálás.

Ez nem jelent mást, mint a készre kezelést, aminek megkezdése előtt a rázóállványokon a palackot 24 alkalommal veszik kézbe, alkalmanként 1/8-ot fordítva rajtuk. Láthatjuk, hogy a pezsgő manufaktúrában valóban olyan munka zajlik, amit már művészetnek is lehetne nevezni. Látogasson el ide és még többet megtudhat a gyártás titkairól, de kóstolja is meg, hogy megtapasztalja mit képes adni!