Az inzulinrezisztencia a hölgyeket érinti

Legfontosabb kincsünk az egészség

A rendszeres mozgással és az életmód megváltoztatásával ez a betegség kezelhető. Az inzulinrezisztencia egyébként megelőzhető, főleg azoknál kell komolyabban venni, akiknél a családon belül 2-es típusú cukorbetegség már volt vagy van.

Ebben a helyzetben érdemes az étkezési szokáson változtatni. Kerülni kell a szénhidrátot tartalmazó élelmiszereket, helyettük inkább a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek fogyasztása javasolt.

Ha olyan családban él, ahol az inzulinrezisztencia már jelen van, akkor elővigyázatosság szempontjából is fordulhat orvoshoz. Hiszen a betegség a kezdeti stádiumban teljes mértékben gyógyítható. Viszont, ha már a probléma meglétekor keresi fel a szakembert, akkor biztosan késő lesz. Ekkor már a kialakult fájdalmak enyhítésére koncentrálnak.

Az inzulinrezisztencia inkább a nőket érinti. A családalapítás során komoly nehézségekbe ütközhet akkor, ha a betegség tüneteit észlelik Önnél. Ahhoz, hogy ezt teljes mértékben elkerülje, rendszeresen vizsgálatokra kell járnia és a tesztmozgást sem szabad elhanyagolnia.