A F.U.E. hajbeültetési módszer előnyei és hátrányai

Forrás: himgeurope.com

Forrás: himgeurope.com

A F.U.E. vagyis a Follicular Unit Extraction hajbeültetési módszernél a hajszálak kinyerése egységekben történik. A kinyeréshez használt tű átmérője körülbelül 0,9-1,1 mm vékony. Ezzel a tűvel először körbevágják a graftokat, majd ugyanekkora lyukat ejtve a fejbőrön beültetik őket a kopasz területekre.

A mára már elavultnak számító F.U.T. módszerrel szemben itt nem használnak szikét, nincs vágás és varrás sem, így a fejbőr sokkal gyorsabban gyógyul, és a beavatkozás szinte teljesen fájdalommentes. További előnye, hogy a hajhagymák jóval kevesebb része sérül a kinyerést követően. A F.U.E. még ma is korszerű módszer, és az egyik legnépszerűbb hajbeültetési technika, azonban sajnos a hátrányairól is beszélni kell.

A F.U.E. módszer tűi túl vastagok, aminek több hátulütője is van. Az egyik, hogy így majd nem lehet olyan sűrűn beültetni a hajszálakat, mint szükséges lenne, és a frizura ennek következtében a későbbiekben kevésbé lesz dús.

A vastag tűk másik hátránya, hogy a hajszálak körül feleslegesen nagy szövetet vágnak ki, így a többi hajszálcsoport is sérül és ritkul, amivel csökken a hajszálak száma is.

Továbbá hátrány még, hogy az esetleges későbbi hajsűrítés ezzel a módszerrel nem praktikus, mivel a meglévő hajszálak közé csak vékony tűvel lehetséges ültetni.

Sajnos a F.U.E. módszer esetében a donorterületen kis hegek és fehér pöttyök maradhatnak, amely rövid hajnál igencsak észrevehető.

Összességében a F.U.E. hajbeültetési technika jó eredményeket hoz, és joggal alkalmazzák még mindig, ugyanakkor ma már modernebb és tökéletesebb hajbeültetést eredményező módszerek is léteznek pl. az S.H.E. vagy a F.U.E. Safe System technika.

Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!