Az áfonyáról nagyon sokat lehet hallani és olvasni. Ismerkedjünk meg vele, hiszen jótékony hatásaira minden szervezetnek szüksége van. Az őshonos növényt hazánkban is megtaláljuk, főleg a Mecsekben és az Alpokalján. A vörös áfonya fokozottan védett, bátran ültethető a kertünkbe is, ahol állandóan éri a napsütés. Piros szemei igazi vitaminbombának számítanak. Védi az ereket, így képes megelőzni az infarktus kialakulását. Baktériumölő hatását a szájüregben is érezni fogjuk.
A vörös áfonya képes megakadályozni az E.coli megtapadását a vízhólyag falán. Képes erősíteni az immunrendszert, számtalan betegségtől megvédve a szervezetünket. Antioxidáns hatásának köszönhetően, a vörös áfonya képes megakadályozni a rák kialakulását. Fogyasztása rendkívül sokoldalú, így biztos mindenki megtalálja az íz-világának megfelelő formát. Legjobb az lenne, ha mindenki nyersen fogyasztaná, gyümölcssalátákhoz, főételhez vagy turmixhoz adva. Az áfonya tökéletesen kiegészíti a sajt és a sült hús ízét, de bátran készíthető belőle lekvár vagy szörp is.