Az asztalosok faipari szerszámokat szoktak használni

Az asztalosok a fa megmunkáláshoz különleges gépeket szoktak használni. Ha megvásárol egy ilyen szakember egy faanyagot, akkor abból először a faipari szerszámok segítségével megfelelő minőségű deszkát kell készítenie. Egy szőrős deszkát először le kell gyalulni, majd pedig csiszoló géppel a lehető legsimábbra kell munkálni.

A faipari szerszámok segítségével a már kész alapanyagot méretre lehet vágni. Ezt vagy szalagfűrésszel vagy pedig dekopir fűrésszel szokták elvégezni. Ha már minden méretre van vágva, akkor jöhet magának az alkotásnak a folyamata.

A fúrógép egy nagyon fontos eszköz a faipari szerszámok között, hiszen enélkül nem tud egy asztalos dolgozni. Ha két falapot kell összerakni, akkor azt fa csapolással vagy fa tipli segítségével lehet összeragasztani. Ehhez persze először egy lyukat kell fúrni a fába.

A bútorlapokat él fóliával kell ellátni. Ehhez is speciális faipari szerszámokra van szükség.

Ha a szekrény ajtót készíti el az asztalos, akkor marógépre is szüksége lesz. Ezzel lehet egy kis mélyedést készíteni, melybe a kivető pántot bele lehet süllyeszteni. Az ilyen faipari szerszámok is nélkülözhetetlenek ezen munka kapcsán.

Ha valaki nem tudja, hogy milyen szerszámokat vásároljon és azt hol tegye, akkor rendelkezésére áll ez a weblap, ahol nagyszerű ötletek vannak.