Jobb félni, mint széf nélkül megijedni

Egy széf megmentheti az értéktárgyait

Napjainkban a legtöbb házban semmiféle biztonsági rendszer nincs a kutyán, esetleg a papagájon kívül, ami figyelmeztetné a lakókat, ha egy hívatlan enyveskezű vendég készülne behatolni.

Ráadásul sok otthonban nemhogy széf, de még egy rendes hely sincs az értéktárgyak elrejtéséhez, így azokat általában a szekrénybe, az ágy alá, vagy egy fiókba teszik, ami a betörő ellen nem igazán nyújt túl nagy védelmet. Persze sokan arra hivatkoznak, hogy minek egy széf, amikor a pénzüket úgyis a bankban tartják, így semmit sem fog találni náluk a rabló. Nos, ez igaz, de mi van az ékszerekkel, amelyek ugyancsak értékesek? Sajnos nem egy olyan esetről lehetett hallani az elmúlt években, amikor széf hiányában több tízmilliónyi ékszert lopott el egy tolvaj, mialatt a ház tulajdonosai nem tartózkodtak otthon.

Ebben az esetben is igaz a közmondás, hogy jobb félni, mint megijedni, vagyis jobb, ha az ember nem ódzkodik a széf beszerzésétől, hiszen így nem tűnnek el az értéktárgyai. Amúgy is a késő bánat már nem vigasztal meg senkit.