Melyik a legkényelmesebb kerékpár nyereg?

Minőségi Shimano alkatrészek

Minőségi Shimano alkatrészek

Nagyjából lehet akármilyen szuper bringánk, az egész mit sem ért, hogyha nincs rajta egy kényelmes nyereg. Fontos a megfelelő változat kiválasztása, mivel minden kerékpározási stílus más változatot igényel.

Hogyha egyenes háttal ülünk a bringán, mint például a városi modellek esetében, akkor a klasszikus kerékpár nyereg lesz a megfelelő, ami általában rugókkal van felszerelve, a komfortérzet maximalizálása érdekében.

A sportos változatok már nem kínálnak ilyen extrákat, viszont a minőségi modellek olyan anyagból készültek, amelyek nem veszítik el a rugalmasságukat egyhamar. Mivel a férfiak és a nők anatómiája különböző, ezért lettek kifejlesztve a kerékpár nyergek mindkét félnek, bár bizonyos esetben egy unisex változat is kényelmes lehet.

Az MTB és országúti változatok rendszerint keskenyebbek és ergonomikus kialakítást kaptak. Ezek is igazodnak a kerékpáros testhelyzetéhez, így értelemszerűen egy országúti kerékpár nyereg nagyon kényelmetlen lenne például egy cross biciklin. Az viszont tény, hogy minden kerékpár nyerget meg kell szokni.