Mitől vált ismertté Törley József?

Törley József

Az igazán jeles emberek a mai napig fennmaradtak valamiféle módon. Persze nem magára a személyre kell gondolni, hanem annak az emlékére, amelyek időnként megjelennek. Például Törley József neve díszeleg mindenegyes pezsgőnek a címkéjén, amit a máig működő gyár piacra dob. Minden Budafokon kezdődött, még a 19. században, amikor az ifjú Törley ezen a területen vásárolt birtokot, mert felismerte a hely remek adottságait a szőlőtermesztésre.

Mindamellett, hogy Törley József ínycsiklandozó pezsgőket készített a legmodernebb technológiával, remek üzletember is volt, hiszen belátta a reklámok fontosságát. A vállalat alapításától számított 15 év után, bármennyire is meglepő, de megháromszorozta a termelést.

Ezzel együtt a Monarchia piacvezető pezsgőgyárossá vált és több díjat is megnyert. Ez azt jelenti, hogy az emberek igenis igényt tartottak Törley József készítményére és előszeretettel fogyasztották azt. Arról nem is beszélve, hogy még külföldi népszerűségre is szert tett, ugyanis egy időben, még Párizsban is Törley pezsgőt ittak, ami szép eredménynek számít.