A merevedési zavar okai gyakran a stresszes hétköznapok

Hosszantartó erekció

Esténként a munkából hazaérve, csak az alvásra tud gondolni? Már nem olyan szenvedélyesek az együttlétek a párjával? Elgondolkodott már azon, hogy a problémák, amelyeket a partnerével a hálószobában tapasztalt, talán fizikai eredetűek?

Igen, a merevedési zavar okai egyaránt lehetnek lelki és fizikai eredetű rendellenességek. A gyors felismerés és az azonnali orvoslás mindkét esetben sokat segít, hiszen olyan későbbi gondoknak mehet így elébe, mint a párkapcsolat megromlása vagy a komolyabb, drasztikusabb megbetegedések.

Könnyen kialakulhat impotencia annál a férfinál, aki napi szinten rendkívüli pszichikai nyomás alatt van, de a rendszeresen tapasztalt negatív érzések, mint a bánat, szintén alaposan kiveheti a részét a szexuális együttlét alatt tapasztalt problémáknak.

A merevedési zavar okai gyakran fizikai eltérésekre vezethetőek vissza, mint például egy nem megfelelően kezelt cukorbetegség, de az alkoholizmus vagy egyéb függőséget okozó szerek rendszeres használata is már rövidtávon impotenciához vezethet.