Hasplasztika szülés után: segítségnyújtás a has bőrének

Hasplasztika szülés után

A nők életében az egyik legcsodálatosabb időszak az áldott állapotban töltött 9 hónap. Az akkor megtapasztalt érzések sokak szerint semmihez nem hasonlíthatóak. Azonban a csodálatos emberpalánta megszületésén túl, sajnos lehet egy-két negatív következménye is a terhességnek. Az egyik ilyen az eredeti alak drasztikus megváltozása. A hasplasztika szülés után sokat segíthet a bőr eredeti állapotának visszanyerésében.

Vannak olyan szerencsés anyukák, akiknek olyan a bőrük, hogy pár hónapon belül, különösebb erőfeszítés nélkül visszanyeri az eredeti állapotát, a legtöbben viszont kemény fogyókúrával vagy sportolással sem örvendhetnek olyan lapos hasnak, mint a várandósság előtt. Ennek oka az, hogy a has bőre jelentősen megnyúlik és bizonyos esetekben, például ha vékonyabb a kötőszövet, nem tud újra visszahúzódni. A has megereszkedik, a felesleges bőr megtűrődik, szélsőséges esetekben még úgynevezett kötényhas is kialakulhat. A hasplasztika szülés után ezeken a problémákon kíván segíteni. A műtét során, az orvos a felesleges bőrből, illetve szükség esetén a zsírfeleslegből távolít el annyit, hogy újra feszes legyen a páciens hasa. A hasplasztika szülés után abban az esetben is nagy sikerrel alkalmazható, ha a terhesség során széthúzódtak a hasizmok egymástól. Sok esetben ez határozza meg, hogy sikertelen mindenféle hasizom gyakorlat. A beavatkozás elvégzése után, az eredeti alak minden további nélkül visszanyerhető.

A másik nem túl kellemes következmény a várandósság után, ami sajnos elég sok nő önképét zavarja, a terhességi csíkok kialakulása. A hasplasztika szülés után ezeket is képes részleges vagy teljes mértékben eltüntetni. Maga a műtét néhány szükséges vizsgálat után történik meg, a beteget altatják és általában 2-3 órát vesz igénybe. A következő napon már haza is engedik a pácienst, aki néhány előírást be kell tartson, az optimális eredmény elérése érdekében. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miben segíthet a hasplasztika szülés után, keresse fel bizalommal a drfalus.hu weboldalt!