Nagyon praktikus az akkus csavarbehajtó használata

A csavarokat kézzel betekerni nagyon megerőltető munka. Van egy szerszám, ami nagyban megkönnyíti ezt a munkát. Az akkus csavarbehajtó felgyorsítja azokat a munkafázisokat, amikor csavarokkal van dolgunk. Mivel nem vezetékes áramforrásból működik, ezért mindig figyelni kell arra, hogy éppen milyen töltési szinten van az akkus csavarbehajtó.

Ha már azt érezzük, hogy nem igen tud becsavarni egy csavart a fába, akkor kezd lemerülni. Ilyenkor kell rátenni a töltőre az akkus csavarbehajtót, majd az egy óra múlva újra használhatóvá válik. Az akku merülését befolyásolja az, hogy milyen igénybevételnek tesszük ki, illetve milyen a környezet hőmérséklete. A nagyobb hidegben az akkus csavarbehajtó gyorsabban lemerül még akkor is, ha nem dolgozunk vele.

Ha szeretne vásárolni egy akkus csavarbehajtót, akkor nézze meg elsősorban azt, hogy milyen akkumulátorral rendelkezik és ahhoz mennyibe kerül venni egy töltőt. Mindenképpen érdemes márka által forgalmazott ilyen kisgépet venni, mert ezeknek akkumulátora bírja a legtovább.

Minden szakembernek nagy könnyebbség a csavarhúzó helyett egy akkus csavarbehajtó használata. Sokkal erősebben bele tudunk tekerni egy csavart a fába egy ilyen kis géppel, mintha kezünkkel egy ehhez megfelelő szerszámmal próbálkoznánk.