Praktikusan használható az akkumulátoros fúró

Nem mindig áll rendelkezésre valamilyen áramforrás, ahova be tudjuk dugni a gépeinket. Ilyenkor jön jól egy nagy teljesítményű akkumulátoros fúró, amit bárhol tudunk használni még akkor is, ha nincsen konnektor a közelben.

Rengeteg fajta akkumulátorral rendelkező szerszámot, kisgépet tudunk már vásárolni. A leginkább ismert a csavarbehajtó. Ha ilyeneket vásárolunk, akkor meg kell nézni, hogy milyen töltő kell hozzá és az mennyibe kerül. Hiába olcsóbb az egyik akkumulátoros fúró, ha a töltő hozzá sokba kerül és így már többe kerül, mintha egy rendes, áramforrásról működőt vettünk volna.

Szinte mindegyik nagyobb gyártó cég, a Bosch, az MTD, a Nóniusz forgalmaz olyan kézigépeket, melyek akkumulátorosak. Ezek ugyanúgy használhatóak nagyobb munkákhoz, mint a többi fajta.

Nagyon sok webáruházban rálelhetünk könnyedén akkumulátoros fúrókra, melyeknek először azt nézzük meg, hogy kb. mennyi ideig lehet vele dolgozni, ha nem töltjük fel.

Ha egy ilyennel rendelkezünk, akkor vigyázzunk arra, hogy télen a nagy hidegben ne hagyjuk kint a hidegben, mert az teljesen tönkre tudja tenni az akkumulátor részét a gépnek. Túlságosan gyakran tölteni sem szabad, hagyni kell, hogy magától merüljön le és amikor már tényleg nincsen benne töltés, csak akkor tegyük rá az akkumulátoros fúrót a töltőre!